Yhteystiedot

e-mail: Hannele.Pekurinen@gmail.com

Facecook: https://www.facebook.com/groups/534427630816437/

puh: 040 5288458

Tavoitat minut parhaiten sähköpostilla tai iltaisin puhelimella


Olen jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä:

* Suomen Kennelliitto
* Suomen Koirankasvattajat
* Suomen Tanskalais-ruotsalaiset pihakoirat
* Itä-Helsingin Agilityharrastajat

Tinka - Pousoda Beauty Goes East s. 15.7.2010-5.5.2015

Tinka - Elämäni Koira

Tinka - kennelini kantanartu, elämäni koira, jouduttiin lopettamaan alle viiden vuoden iässä, vain päivä toisen pentueen syntymän jälkeen.  Kaikki vaikutti olevan täysin ok vielä 2,5vko ennen pentujen syntymää, mutta "hieman venähtänyt" tassu osoittautuikin vain oireeksi Anaplastisesta Maitorauhas karsinoomasta, joka oli vielä pahinta mahdollista luokkaa IV.  Kasvain levisi agressiivisesti ja niinpä ei jäänyt kuin yksi vaihtoehto, päästää Tinka pois.

 "Tilastotietoa" Tinkasta:

HD: A/A

Polvet: 0/0

Silmätutkimus (21.1.2013): ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Näyttely: VASERT

Paino: 7.5kg

Korkeus: 33cm (oma epävirallinen mittaus)

Tinka KoiraNetissä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI50604/10&R=356

 

Tinka on avoin, ystävällinen ja  iloinen "höpsö" pihis, joka tulee toimeen kaikkien, myös toisten koirien kanssa. Luonteessa on hieman koiramaailman "blondia", mutta se ei ainakaan tätä koiraa pahenna. Kaikenkaikkiaan hyväntahtoinen leikkisä veijari jolta ei energia lopu, mutta joka osaa myös ottaa elämän kotona rauhallisesti eikä häsellä koko aikaa.

 

Tinka on ollut pennusta saakka uskomattoman helppo koira. Koska se ei ole luonteeltaan kovinkaan jääräpäinen ei sen koulutuksen kanssa ole ollut ongelmia, emmekä koskaan ole joutuneet neuvottelemaan siitä kuka olikaan perheessä pomo.

V 2011 syksyllä aloitin Tinkan kanssa agilityn, jossa Tinkalla on hyvät ja huonot päivänsä. Huono päivä on sellainen, että hallissa kaivellaan nukkaisten mattojen seasta mahdollisia aarteita vaikka emäntä haluaisi jotain ihan muuta, hyvänä päivänä taas emännän vauhti ei riitä mukana pysymiseen. Treenaamme tällä hetkellä viikoittain Itä-Helsingin Agiity Harrastajissa (I-HAH) ja kisaamme 2-luokassa.

Tinka pitää lämpimästä (kuten varmaan kaikki pihikset), niinpä se mielellään kaivautuu pedillänsä vällyjen alle jos sellaisia on tarjolla. Nukkumapaikkana on kuitenkin tylysti vain oma peti eikä isännän/emännän kainalo. Myös tässä Tinka on osaansa alistunut eli se ei yritä päästä sohvalle eikä sänkyyn vaikkemme kotona olisikaan.

Tinkan vahtimisvietti on miellyttävän vähäinen. Välillä se joutuu murahtamaan ohikäveleviä ihmisiä/koiria mutta se ei jää niitä räksyttämään, murahdus yleensä riittää ja eikä tuokaan ole päivittäistä.

Saalisviettiä Tinkalta löytyy jonkun verran. Oravat ja rusakot saavat kyytiä ellei emäntä ehdi huomata saalista ekana ja karjaista lujaa. Onneksi Tinka on kuitenkin varsinainen hienohelma eli se ei todellakaan kuvittele juoksevansa saaliinsa perässä pitkään heinikkoon, ryteikköisestä metsästä nyt puhumattakaan eli takaa-ajo jää hyvin lyhyeksi, lähinnä niin, että saalis vain säikytetään pakoon. Rotanpyynnissä koira ei ole toistaiseksi ollut kunniaksi esi-isillensä eikä rodullensa koska saaliit ovat vielä hyvin vaatimattomat: yksi hiiri ja yksi sisiliskon häntä... 

Kuva: Mia Alen

Kuva: Nani Härkönen

Kuva: Nani Härkönen